Privatne firme iz Srbije na jednom mestu - privatniksam.rs
Pon, 21. Mar 2016.

Svakodnevnica

U vreme velikih pritisaka i borbe za održavanje radnog mesta i za preživljavanje, od velike je važnosti odvojiti vreme za sebe i svoje zdravlje, baviti se sportom i rekreacijom. To je ventil kojem se čovek mora okrenuti kako bi zadržao svoje psihičko i fizičko zdravlje. Međutim, svi sportovi nose sa sobom neku dozu rizika od povrede. Ukoliko se ne pripremimo na adekvatan način, može doći do povreda kostiju, zglobova ili mišića.

Pod pripremom za sportske aktivnosti se podrazumevaju ne samo dobro zagrevanje, već i korišćenje steznika, ortoza i bandaža kako bi se povrede sprečile. Ortoze i bandaže su preporučljive i za profesionalne sportiste,  ali i za rekreativce. Ukoliko do povrede ipak dođe, potrebno ju je sanirati. Ono što se prvo radi kod većine povreda jeste imobilizacija povrede ortozom, bandažom ili steznikom.

Firma Dynamic je tu da otkloni svaku bol, bez obzira da li je ona posledica bavljenja sportom, povrede na radu ili neke hirurške intervencije.

Ortoze i bandaže

Terapijske ortoze i bandaže, namenjene lokomotornom sistemu služe ne samo za prevenciju ili zbrinjavanje povreda kod sportista i rekreativaca već i za zbrinjavanje dege    nerativnih promena i bržu rehabilitaciju nakon operativnih zahvata. Materijali od kojih su izrađene obezbeđuju optimalnu funkcionalnost i udobnost.

Izrada ortoza

Firma Dynamic je poznata na području izrade i prodaje terapijskih bandaža i ortoza namenjenih lokomotornom sistemu. Izrađivanje i prodaja steznika, bandaža i ortoza tokom dugog niza godina omogućila im je detaljno upoznavanje svojstava materijala od kojih se izrađuju, ali i potreba klijenata.
Ortoze se izrađuju od kombinacije termoaktivnih i termoplastičnih materijala, a jednostavna aplikacija, mogućnost individualnog podešavanja, udobnost i njena lakoća doprinose komforu prilikom nošenja. U firmi Dynamic se obavlja nabavka i izrada ortoza za gornje ekstremitete, ortoza za donje ekstremitete i ortoza za kičmeni stub.

Steznici

Steznici su izuzetno važni za prevenciju povreda, ali i kao terapijski element. Koriste se za sanaciju rupture ili lezije ligamenta, pre ili posle operacija, za rehabilitaciju, fiksiranje nestabilnog ligamenta ili insuficijenciju kolena. U zavisnosti od Vaših potreba, nabavljamo i izrađujemo steznike sa kontrolorom pokreta, metalnim šinama, sa elastičnom podrškom itd.

Komentari

O firmi

Preporučujemo

Pet, 15. Apr 2016.
Dynamic Pro
Povreda skočnog zgloba
 (http://drgaletic.rs/tretmani/lecenje-sportskih-povreda/skocni-zglob/ )Gornji skočni zglob (articulatio talocruralis) je spoj između donjih okrajaka kostiju potkolenice (tibia et fibula) i tel
Stalna ponuda:15. April 2016.
Sre, 02. Mar 2016.
Dynamic Novi Sad
POJAS ZA PREPONSKU KILU-JEDNOSTRANI
Potpuno smanjuje ingvinalnu herniju pružajući direktnu potporu ispupčenom konveksu.Izrađen od kože i mekih elastičnih matelijala, lako se postavlja pomoću čičak trake.Boja: bežDostupan u ver
Sub, 07. Nov 2015.
Dynamic Novi Sad
KOREKTIVNI ULOSCI ZA STOPALA I DODACI
Rasteretni ulosciIndikacije-Plantarni bol uzrokovan pritiskom ,-Deformiteti prednjeg dela stopala i noznih prstiju ,-Disperzija pritiska pri izrazenom jakom lokalnom pritisku , -Artralgije , …