Privatne firme iz Srbije na jednom mestu - privatniksam.rs
Sub, 18. Aug 2018.

Nameštanje želuca

Dugotrajan stres, fizička neaktivnost i nezdrave životne navike često za posledice imaju bolesti organa za varenje. Jedna od njih je pomeranje želuca u položaj različit od normalnog, anatomskog, za koje kao pomoć predlažemo i nudimo – nameštanje želuca.

Metodu smo nazvali kako se to u narodu čini, a kod nas, u centru zdravlja "Balans medika", ovu specijalnu stručnu masažu stomaka izvodi viši fizioterapeut i hiropraktičar Stefan Vasić.

Želudac može da, iz različitih razloga, privremeno promeni položaj i pomeri se čak do 29 centimetara, praveći pritisak na okolne organe. Najčešće stanje je želudačna kila (hiatus hernia), kada se deo želuca provuče kroz otvor na dijafragmi, na mestu gde jednjak iz grudnog koša prelazi u trbušnu duplju. Želudac se posle izvesnog vremena spontano vraća na svoje mesto uz prestanak simptoma, ali se događa i da ostane uklješten trajno.

Želudačna kila prouzrokuje veliki boj neprijatnosti, od kojih su neke zajedničke za druga oboljenja, pa je potrebno proveriti kompletan zdravstveni status, kako bi se uspostavila tačna dijagnoza. Najčešći simptomi su sledeći.

- Osećaj težine u želucu posle jela, rani osećaj sitosti, već posle nekoliko zalogaja.
- Kratak dah, brzo zamaranje, osećaj "knedle u grlu", slabost, omaglica, iscrpljnost, osećaj težine u ramenima...
- Mučnina, podrigivanje, štucanje, nadimanje, gasovi, gorušica, osećaj žarenja u stomaku, gastritis... ukratko, simptomi "lošeg varenja".
- Osećaj otvrdline, na dodir, u predelu želuca.
- Ubrzano lupanje srca i nepravilan rad, posebno pri savijanju i ležanju.
- "Nervoza želuca", osećaj podrhtavanja u stomaku.
- Povišen krvni pritisak posle jela.
- Bolovi u grudima u predelu srca, u levoj ruci, ramenu i vratu, ispod rebarnog luka... koji izazivaju paniku zbog straha od srčanog napada.
- Pomeren želudac vrši pritisak na druge organe (creva, matericu, bešiku, pluća...), prouzrokujući njihove specifične simptome.  

Važno je reći da probleme slične navedenima imaju i osobe sa podignutim ili spuštenim želucem. Uzroci su, takođe, slični.

Podizanje teškog tereta, stalni položaj podignutih ruku iznad ramena i nepravilno držanje tela mogu dovesti do pomeranja želuca. Žene su izložene većem riziku posle trudnoće i porođaja, a postoje i nasledne predispozicije koje se tiču anatomske građe i slabosti pojedinih grupa mišića.  

Problemi sa pomeranjem želuca mogu nastati zbog obroka u ležećem položaju i za niskim stolom, brzog gutanja hrane bez žvakanja, prejedanja, gojaznosti, stresa... Intenzivno kijanje, kašljanje, naprezanje pri defekaciji kod tvrde stolice i povraćanje mogu da poremete prirodnu poziciju želuca, kao i udarci u stomak, padovi...

Stručnom masažom, koju vam preporučujemo, na neinvazivan, proveren i profesionalan način želudac se mehanički vraća u prirodan, anatomski položaj.

Najpre, dođite da se dogovorimo. Nisu svi pacijenti odmah spremni. Razgovaraćemo o vašem zdravstvenom stanju, pošto su, ukoliko postoji ozbiljan problem, potrebne dodatne dijagnostičke procedure.

Terapeut će, na početku tretmana, utvrditi pregledom u kom je položaju želudac. Sledi kombinovanje akupresure, klasične hiropraktike i tradicionalne medicine, kako bi se opustili mišići, vezivno tkivo i nervi. Blagom masažom organi se dovode u prirodan položaj.

Posle tretmana osoba miruje tri do četiri dana, uz uravnoteženu ishranu i čajeve za regeneraciju sluzokože želuca, koje ćemo vam preporučiti. Dobićete i savete za promenu loših navika, eventualno nošenje pojasa prilikom obavljanja težih poslova, povećanu pažnju u određenim situacijama.

Rešenje je jednostavno, a neprijatni problemi koji vas muče otklanjaju se veoma lako i brzo.


Komentari

O firmi

Preporučujemo

Pon, 02. Apr 2018.
Balans Medika
Kvantna medicina
Otkrivanje poremećaja u funkcionisanju organizma što ranije, u trenutku kada se loše posledice mogu sprečiti, jedan je od najtežih i najvažnijih zadataka medicine. U centru zdravlja Balans Med
Stalna ponuda:02. April 2018.
Uto, 12. Dec 2017.
Belenus ordinacija opste medicine
Metode kvantne medicine
Mikrotalasni opseg frekvencija od 30-300 GHz predstavlja jedan rezonantni prozor našeg organizma. Međutim, uočeno je da je naše telo u stanju da prepozna i rezonuje i sa talasima niskih frekvencij
Pet, 04. May 2018.
Balans Medika
Japanska akupunktura
Uspostavljanje i održavanje ravnoteže tela i duha uz pomoć japanske akupunkture stalna je ponuda u centru Balans medika, a tretmane koji pomažu kod velikog broja bolesti i stanja izvodi Japanka